Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Osobní
Truck Bus Agro

Bezkontaktní kontrola geometrie HUNTER Quick Check Drive

Zpět na Zpravodaj

Vážení profesinálové v oboru autoopravárenství,   

dovolujeme si Vás oslovit touto formou, protože v našem oboru již řadu let chybí specializovaná výstava, na které by výrobci a dodavatelé prezentovali novinky a zajímavosti. Přitom specializované výstavy v tomto oboru mají svoje pevné a žádnými prostředky nenahraditelné místo. Informace je základem úspěchu a proto Vám nabízíme nepravidelný informační zpravodaj, ve kterém bychom Vás rádi informovali o novinkách a zajímavostech od nejlepších výrobců servisní techniky, které na našem trhu zastupujeme.

Pokud si nepřejete tento informační zpravodaj dostávat, prosím odhlaste se proklikem ZDE.

Pokud se neodhlásíte, budeme to s dovolením považovat za Váš souhlas k zasílání těchto informací.

S pozdravem

AD TECHNIK team

Světová jednička v diagnostice podvozků, americká firma Hunter Engineering Company, představí na veletrhu Automechanika ve Frankfurtu (11. – 15.9.2018) zařízení, které kontroluje geometrii bezkontaktně, bez zastavení vozidla a bez obsluhy.

Jak měření probíhá ?

Patentovaný systém Hunter provede při průjezdu vozidla pomocí čtyř HD kamer, dalších osmi kamer a 32 laserových snímačů, řadu měření vzdálenosti k pneumatice. Spočítá celkovou sbíhavost a odklony kol. Neadekvátní měření vyloučí a akceptovatelná měření zprůměruje, čímž je dosaženo maximální přesnosti a opakovatelnosti měření. Pro změření není nutný žádný manuální úkon a vozidlo nemusí zastavit.

Automatická identifikace vozidla

Vestavěné kamery zachytí registrační značku vozidla před nebo po projetí měřícím systémem a automaticky přiřadí předepsané hodnoty pro kontrolu geometrie.

Automatické zobrazení výsledků

Výsledek kontroly včetně fotografie vozidla, registrační značky, typu vozidla, roku výroby a času měření, se zobrazují na velkém monitoru, který může být umístěný v prostoru pro zákazníky.

Automatické snímkování vozidla

Každá ze čtyř HD kamer pořídí při průjezdu vozidla 10 snímků, takže servis má k dispozici dokonalý záznam o stavu karoserie a zabrání tak možnosti pozdější neoprávněné reklamace.

Minimální prostorové požadavky

Úzké měřící jednotky jsou umístěné po stranách vjezdu a zabírají minimální prostor dílny.

Přínos zařízení pro servis

Výsledky měření jsou k dispozici okamžitě po projetí vozidla měřícím systémem na jednoduchém a přehledném protokolu, včetně fotografie, specifikace a registrační značky vozidla.

Protokol se automaticky ukládá do servisní zakázky a zároveň může být odeslán v elektronické podobě majiteli vozidla nebo správci vozového parku s nabídkou provedení seřízení geometrie k odsouhlasení. 

Návratnost investice

Uvažujme, že zařízení umístíme do servisu, do kterého přijíždí 20 vozidel za den. Z toho průměrně 60% vozidel nesplňuje hodnoty předepsané výrobcem vozidla. To znamená, že z 20 vozidel, které za den přijedou do servisu, 12 potřebuje seřízení geometrie. Pokud bychom uvažovali jen 50% úspěšnost prodeje seřízení, tak to znamená šest seřízení geometrie za den. To je zhruba 60% vytížení kvalitního pracoviště pro seřízení geometrie. Pokud počítáme průměrnou cenu za seřízení geometrie 800 korun, tak denní příjem je 4800 korun, což při 250 pracovních dnech za rok je 1,2 milionu korun.

Při denním průjezdu 20 vozidel a 50% úspěšnosti prodeje seřízení je návratnost investice kratší než jeden rok. Zařízení zároveň zvyšuje odbornou image servisu a managementu umožňuje sledovat efektivitu příjmového procesu a prodeje seřízení geometrie.

Zařízení bude mít evropskou premiéru na veletrhu Automechanika ve Frankfurtu (11. – 15.9.2018) na stánku firmy Hunter Engineering Company v hale 8.

 


Více informací o bezkontaktní kontrole geometrie 

 

Moskevská 1569/65b areál Narex, 101 00 Praha 10
Tel.: +420 272 072 331, Fax: +420 272 072 334
E-mail: info@adtechnik.cz, www.adtechnik.cz